Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Ξεκίνησαν οι κατεδαφίσεις επικίνδυνων κατοικιών στο Συνοικισμό.

 Ανάσα για τον Παλαιό Προσφυγικό Συνοικισμό αποτελεί η κατεδάφιση ετοιμόρροπων και επικίνδυνων κατοικιών που επιπλέον εγκυμονούν κινδύνους για την δημόσια υγεία και ασφάλεια..
Σημειώνουμε ότι για το λόγο αυτό και με εντολή του Δημάρχου Θηβαίων κ. Νίκου Σβίγγου έχει συσταθεί αρμόδια επιτροπή η οποία έχει ήδη καταγράψει και φωτογραφίσει αναλυτικά όλες τις παλιές κατοικίες.
Κάποιες από τις κατοικίες που αγοράστηκαν θα κατεδαφιστούν προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων και να αποδοθούν ελεύθεροι χώροι σε αυτούς.
Σήμερα το πρωί συνεργείο του Δήμου Θηβαίων, με την επίβλεψη των αρμόδιων υπηρεσιών και των αντιδημάρχων κ.κ. Παναγιώτη Βενιζέλου και Κωνσταντίνου Βενιζέλου, προχώρησαν στην κατεδάφιση δύο παλαιών κατοικιών στην συμβολή των οδών Πλούτωνος και Αγίας Ελένης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η αγορά των 11 κατοικιών εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Θησέας» της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας η οποία χθες Δευτέρα 06/12/2010 έστειλε τα χρήματα για την εξόφληση αγοράς των δύο κατοικιών και άμεσα ο Δήμος, μια ημέρα μετά, άρχισε την κατεδάφιση τους.
Σημειώνουμε ότι στον χώρο αυτό θα δημιουργηθεί πλατεία και παιδική χαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου