Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Έγγραφα........ και για την Ελλάδα αποκαλύπτει το Wikileaks

Τα έγγραφα και τηλεγραφήματα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα προς την Ουάσιγκτον για την περίοδο 2006-9 θα δώσει στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα wikileaks, σύμφωνα με πληροφορίες του Tvxs. Αργά χθες βράδυ, οι αμερικανικές αρχές ειδοποίησαν την ελληνική κυβέρνηση για τη επερχόμενη διαρροή. Νωρίτερα χθες, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ είχε ενημερώσει τις κυβερνήσεις της Βρετανίας, της Αυστραλίας, του Καναδά, της Δανίας, της Νορβηγίας και του Ισραήλ για την δημοσιοποίηση, τις επόμενες ημέρες, απόρρητων αμερικανικών εγγράφων που βάζουν φωτιά στις διεθνείς σχέσεις των ΗΠΑ.
Τα ντοκουμέντα από την πρεσβεία της Αθήνας αφορούν στο Κυπριακό, το ΝΑΤΟ, την ΠΓΔΜ και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις αλλά δεν αποκλείεται να περιλαμβάνουν αναφορές των αμερικανών διπλωματών για τις ελληνικές εσωτερικές υποθέσεις, πιθανότητα που θα δώσει στις αποκαλύψεις εκρηκτικές διαστάσεις. Αξιωματούχος της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα πήγε χθες εσπευσμένως στο υπουργείο Εξωτερικών και ενημέρωσε τον πρέσβυ κ. Παναγόπουλο, διευθυντή του γραφείου του υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα.
Η WikiLeaks ανακοίνωσε ότι τα έγγραφα θα είναι επτά φορές περισσότερα από εκείνα του Οκτωβρίου, όταν είχαν δοθεί στη δημοσιότητα 400.000 για τον πόλεμο στο Ιράκ. Η ειδικευμένη στις διαρροές απόρρητων εγγράφων ιστοσελίδα δεν έχει ανακοινώσει συγκεκριμένη ημερομηνία, πιθανολογείται όμως ότι η δημοσιοποίηση θα ξεκινήσει το Σαββατοκύριακο.
Στο μεταξύ έκκληση απηύθυνε προς το WikiLeaks ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ ναύαρχος Μάικλ Μιούλεν, να μην δημοσιοποιήσει και νέα απόρρητα έγγραφα. Όπως υποστήριξε, με τις διαρροές τίθενται σε κίνδυνο οι ζωές των ανθρώπων που εργάζονται στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις και των ανθρώπων που υποστηρίζουν τις ΗΠΑ στον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου