Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

«Ολομέλεια» υπουργών Υγείας της τελευταίας 35ετίας

«Χρειαζόμαστε την εμπειρία τους και βοήθεια για το σύστημα υγείας.
Μπορούμε να συζητάμε χωρίς κομματικές ταυτότητες και προϋποθέσεις», δήλωσε πριν από λίγο στους δημοσιογράφους ο υπουργός Υγείας κ. Α. Λοβέρδος προσερχόμενος στη συνάντηση που έχει με τους διατελέσαντες υπουργούς Υγείας από την μεταπολίτευση έως σήμερα.
Η πρωτοβουλία ανήκει στον ίδιο, ο οποίος φαίνεται να ενεργοποιεί το κάλεσμα για συναίνεση του πρωθυπουργού. Η συνάντηση πραγματοποιείται στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ).
Μέχρι στιγμής έχουν προσέλθει η κυρία
Μαριέττα Γιαννάκου και οι κ.κ. Παρασκευάς Αυγερινός, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Κώστας Γείτονας, Απόστολος Κακλαμάνης, Νικήτας Κακλαμάνης,Δημήτρης Κρεμαστινός, Αναστάσιος Πεπονής, Δημήτρης Σιούφας, Δημήτρης Σούρλας και Ιωάννης Φλώρος.
Λόγω ασθενείας δεν κατάφεραν να παρευρεθούν οι κ.κ.
Αλέκος Παπαδόπουλος και Λάμπρος Παπαδήμας. Η κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου απουσιάζει στο εξωτερικό, ενώ αναμένεται ο κ. Κώστας Στεφανής. Οι κ.κ. Μιλτιάδης Εβερτ και ο Κωστής Στεφανόπουλος δεν πήραν πρόσκληση διότι στη συνέχεια διατέλεσαν αρχηγοί κομμάτων.

Μετά το τέλος της συνάντησης υπό τον κ. Λοβέρδο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σήμερα κ. Απόστολος Κακλαμάνης επεσήμανε στους δημοσιογράφους ότι συζήτησαν για τα καρτέλ αλλά και για το φάρμακο και συγκεκριμένα για τα γενόσημα (αντίγραφα) φάρμακα για τα οποία όπως τόνισε πρέπει να ενημερωθεί ο κόσμος.
Αναφερόμενος σε ορισμένες φαρμακοβιομηχανίες και φαρμακαποθήκες είπε ότι συμπεριφέρονται ήδη ως καρτέλ και ότι «περιμένουν το άνοιγμα τού επαγγέλματος του φαρμακοποιού για να αγοράσουν καμμιά 500αριά φαρμακεία». Συζήτηση έγινε επίσης και για το ενδεχόμενο συγχωνεύσεων νοσοκομείων, όχι στα νησιά αλλά στην ηπειρωτική Ελλάδα.
Από την πλευρά της η κυρία Μαριέττα Γιαννάκου δήλωσε ότι η υπόθεση της υγείας είναι δύσκολη σε όλο τον κόσμο πόσο μάλλον στην Ελλάδα. Παραδέχθηκε ότι στο ΕΣΥ υπάρχουν σπατάλες και προβλήματα με το ανθρώπινο δυναμικό. Όπως τόνισε πάντως το σύστημα στην Ελλάδα προσφέρει υπηρεσίες τις οποίες δεν δεν παρέχουν συστήματα άλλων χωρών.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου